I 3 år har Frivilligcenter Mors arbejdet med projekt Jeg til Os. Et projekt med et ambitiøst mål om at gøre adgangen til foreningsfællesskabet lettere for bevægelsesuvante børn og unge. Projektet indebar mange indsatser, som skulle skabe mere bevægelse i fællesskab for vores børn og unge, herunder uddannelse af bevægelsesvenner, løsninger på befordringsproblematikker, aktivitetsudvikling og meget andet.
Projektets resultater i overskrifter
- Vi har vist, at det giver succesoplevelser, når bevægelsestilbud er præstationsfrie. Sjov & Spas er tilpasset målgruppen og har fokus på præstationsfrie bevægelseslege. Tilbuddet er lavet i samarbejde mellem foreninger og SFO på Mors.
- Foreningslivet får nyt potentiale, når unge understøtter foreningernes sociale og fællesskabende perspektiv. På Mors er 85 unge uddannet til det.
- Foreningerne på Mors løfter det sociale ansvar og gøre en forskel for børn og unge. 225 foreningsfrivillige har været i berøring med projektet, og har fået redskaber til at styrke det sociale engagement.
- Mors er banebrydende i løsningen af befordringsproblematikker for en landdistriktskommune. MooveMors samler frivillige kræfter og faciliterer løsninger, der gør, at børn og unge kan blive en del af foreningsfællesskabet.
- Eleverne på FGU motiveres ved tanken om at ”være noget” for yngre børn. De opnår positivt udbytte af bevægelsesvenneruddannelsen og har positive forventninger til sig selv. 24 FGU-elever er uddannet bevægelsesven.
- Stærkt samarbejde mellem civilsamfundet og kommune kan sikre identifikation og rekruttering af bevægelsesuvante børn og unge.
Projektet har haft mange samarbejdspartnere og endnu flere frivillige, der på den ene eller anden måde har været engageret i indsatsen. Tak til alles bidrag i projektet. Også stor tak til projektleder Marie Louise Elgaard for at være den drivende kraft gennem projektperioden.
Tak til Den A.P. Møllerske Støttefond for gøre det hele muligt.