Bliv frivillig

Du kan blive en del af frivillige fællesskaber i det fri, på kultur- og fritidsområdet og på det sociale område på Mors. Hver dag deltager mange morsingboer i frivillige initiativer på øen.

Den frivillige indsats skaber liv og mangfoldighed og glæder hver dag mange brugere, beboere i plejeboliger, pårørende og ikke mindst de frivillige selv.  Initiativerne spænder vidt fra kunst, kultur og foreningsliv i sportsverdenen over frivillighed ude i det fri til sociale og humanitære indsatser.

Se om der er et frivilligjob du kunne have lyst til på frivilligjob.dk

Har du lyst til at give en hånd med?

Du kan herunder få idéer til, hvor du kan være frivillig. Listen er ikke udtømmende, så kan du ikke finde lige hvad du søger, så kontakt os. Vi kan tage dig på opdagelse i den mangfoldige frivillige verden. Der er noget for enhver smag – og der er altid plads til en til.

Modtager du dagpenge, kontanthjælp eller en anden offentlig ydelse, må du også gerne være frivillig. Læs mere her

Mine muligheder

Har du lyst til at være frivillig på kultur-, fritids- eller idrætsområdet?

Eller har du en drøm om at skabe kultur og oplevelser for andre?

Så kan du tage kontakt til en af øens foreninger, dit lokale bibliotek, idrætsanlæg eller aftenskoler og forhør dig om mulighederne. Se oversigter med foreninger i boksen.

De fleste steder inviterer løbende nye frivillige og kulturskabere indenfor. Kultur- og fritidslivet løftes i høj grad af frivillige kræfter, og der vil derfor helt sikkert være et sted, der har brug for dig.

Der er eksempelvis brug for dig til Kulturmødet, som foregår torsdag til lørdag i uge 34 i august. Hvad enten du er til salg af mad og drikkevarer, give information og guide, køhåndtering eller praktisk og forefaldende arbejde, så er der også en opgave og oplevelse for dig.
Se her, hvordan du bliver frivillig ved Kulturmødet

Du er også altid velkommen til at kontakte Frivilligcenteret, hvis du har spørgsmål, har brug for hjælp til et projekt, eller hvis du har forslag til, hvordan du kan bidrage som frivillig.

Du kan gøre en forskel!

Mors summer af frivillige foreninger, der bidrager med støtte, socialt samvær og kaffe på kanden til udsatte borgere. Der er masser af muligheder for at være frivillig blandt udsatte og morsingboer på kanten.

Indenfor socialområdet er der mulighed for at blive frivillig på en række områder for personer med handicap, psykiske problemer eller misbrug. Du kan bl.a.:

  • Blive en del af MOA - det mobile omsorgs- og aktivitetsteam og hjælp med at øge livskvaliteten hos øens borgere over 65 år. Det kan handle om alt fra at gå en tur, læse en avis, bage boller, komme ud at cykle eller tage på fisketur.
    Kontakt Erik på telefon: 3045 7732
  • Blive frivillig lektiehjælp, en art kulturvært eller samtaleven, hos Samklang og hjælpe permanente og midlertidige nye etniske morsingboere med at blive bedre til dansk. Kontakt Birgit på telefon: 2093 0713
  • Blive voksenven hos Børns Voksenvenner og gør en kæmpe forskel for et barn. Det kan være en gåtur, en tur i biografen eller på stadion, eller bare en hyggedag derhjemme med spil, madlavning eller hvad I nu har lyst til.
    Kontakt Michael på telefon 2445 8532
  • Blive natteravn, hvor du kan hjælpe og guide de unge sikkert gennem nattelivet Kontakt Bent på telefon: 2195 3938
  • Blive engageret i Ældre Sagen som besøgsven eller vågekone, eller som praktisk hjælper i værktøjskassen.
    Kontakt Helle Runge på telefon 2343 4420 eller Leif Andersen på telefon 2167 1032  
  • Blive en del af Røde Kors der både har en tøjbutik og en møbelbutik og samarbejder med Ældre Sagen om besøgstjenesten og vågekorpset.
    Kontakt Aase Fenger på telefon 4232 1044.

Du kan høre meget mere om mulighederne for at blive frivillig indenfor socialområdet ved at kontakte Frivilligcenteret. Du er også altid velkommen til at kontakte de enkelte tilbud, hvis du har forslag til, hvordan du kan bidrage som frivillig. Se oversigte med foreninger i boksen.

Som frivillig kan du gå i dybden med din hobby eller noget, der interesserer dig.

Du kan blive del af et frivilligt fællesskab, hvor du kan møde nye mennesker, få venner og et fagligt netværk. Samtidig kan du få erfaring med nye arbejdsområder, opbygge og vedligeholde kompetencer, som du kan skrive på dit CV og bruge i din jobsøgning.